Rusi chcú zažehnať katastrofu, Ukrajincom pošlú tretí konvoj

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Na Ukrajinu dorazil ďalší ruský konvoj s pomocou
Ruské kamióny doviezli na východ Ukrajiny humanitárnu pomoc pre bojujúcich povstalcov. Rusko, 12. septembra 2014. Foto: SITA/AP

MOSKVA 18. septembra (WEBNOVINY) – Rusko ešte koncom tohto týždňa pošle na východ Ukrajiny už tretí humanitárny konvoj. V stredu to uviedol ukrajinský portál Kyiv Post, ktorý sa odvoláva na námestníka ministerstva pre mimoriadne situácie Vladimira Stepanova.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

„Do konca tohto týždňa budeme pripravení pokračovať v dodávkach po tom, čo budú prijaté určité opatrenia,“ povedal Stepanov a zdôraznil, že o dodávky humanitárnej pomoci musia v každom prípade pokračovať.

Obrazom: Prvý ruský konvoj ostro kritizovali NATO a USA

Túto nevyhnutnosť v stredu zdôraznil aj ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, podľa ktorého je humanitárna situácia na východe Ukrajiny katastrofálna.

Prvý konvoj s ruskou humanitárnou pomocou vyslali na Ukrajinu v auguste, na ukrajinské územie však vstúpil až po týždni čakania pri hranici. Ukrajina sa obáva, že ruské konvoje sú zásterkou na dodávanie zbraní proruským povstalcom.

Obrazom: Druhý ruský konvoj obsahoval takmer 1900 ton potravín

Na mierových rokovaniach v Minsku bolo dohodnuté, že Moskva vyšle na východ Ukrajiny ešte dve dodávky pomoci. Druhá bola vypravená minulý týždeň. Pozostávala z 220 kamiónov vezúcich 1800 ton potravín a ďalšej pomoci do Luhanského regiónu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Sergej Lavrov