Putin: Ruskí vojaci môžu byť do dvoch dní vo Varšave či Rige

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok navštívil Krym. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 18. septembra 2014 (WEBNOVINY) – Ruský prezident Vladimir Putin vraj v rozhovore s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom uviedol, že ruskí vojaci môžu byť do dvoch dní okrem Kyjeva aj vo Varšave, Rige, Vilniuse alebo Bukurešti. Informáciu priniesol nemecký denník Süddeutsche Zeitung.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Porošenko informoval o rozhovore predsedu Európskej komisie Josého Manuela Barrosu, ktorý prišiel minulý piatok na stretnutie do Kyjeva.

Šéf Kremľa údajne Porošenka varoval, aby nevkladali veľké nádeje do Európskej únie. Vraj keby chcel, tak by mohol vytvoriť z niektorých členov Európskej Únie blokačnú menšinu, ktorá by ochromila všetky nepriaznivé rozhodnutia voči Rusku.

Podobné mrazivé slová si ešte začiatkom septembra vypočul dosluhujúci šéf Európskej komisie. „Ak budem chcieť, obsadím Kyjev za štrnásť dní,“ povedal mu počas telefonátu Putin. Podľa talianskeho denníka La Repubblica chcel ruský prezident svojou vyhrážkou naznačiť Západu, aby prestal Rusko provokovať novými sankciami.

Medializovaný výrok sa stretol s ostrou kritikou zo strany Ruska. Podľa nich bol vytrhnutý z kontextu. Presný význam Putinových slov však nešpecifikovali.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Petro PorošenkoVladimir Putin