Francúzsky exprezident Sarkozy ohlásil návrat do politiky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sarkozy Nicolas
Foto: SITA/AP

PARÍŽ 19. septembra (WEBNOVINY) – Bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy v piatok prostredníctvom siete Facebook oznámil svoj návrat do politiky.

Predchodca úradujúceho prezidenta Françoisa Hollanda tak ukončil niekoľkomesačné špekulácie o jeho budúcnosti a zámeroch vrátiť sa. Sarkozy sa na svojom facebookovom konte označil za kandidáta za predsedu opozičného Zväzu za ľudové hnutie (UMP), ktorý označil za svoju „politickú rodinu“. Kontroverzný exšéf Elyzejského paláca okrem iného avizuje veľké zmeny fungovania strany a ponúknutie nádeje Francúzsku. Práve „absenciu nádeje“ označil za hlavnú motiváciu pre všeobecnú obrodu.

Sarkozy v máji 2012 prehral obe kolá prezidentských volieb, v ktorých ho od moci odstavil Hollande. Jeho strana následne získala kontrolu aj nad parlamentom. Vláda socialistu Hollanda však napriek sľubom dosiaľ nedokázala zvrátiť negatívne smerovanie hospodárstva druhej najväčšej krajiny EÚ a začali sa ozývať hlasy volajúce po návrate Sarkozyho známeho svojim energickým konaním a teatrálnym správaním sa na verejnosti. Sarkozyho však po strate imunity vyšetrujú pre početné obvinenia z korupcie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Nicolas Sarkozy