Video: Biely dom evakuovali, muž sa dostal až k jeho dverám

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Biely dom
Hlboký prienik muža z Texasu vyvolal ostrú kritiku bezpečnosti prísne stráženého sídla amerického prezidenta. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 20. septembra (WEBNOVINY) – Americké bezpečnostné orgány v piatok potvrdili narušenie bezpečnosti washingtonského komplexu Bieleho domu, do ktorého prenikol muž z Texasu. Tomu sa podarilo prekonať ohradenie pozemku a dostať sa až k jednému z hlavných vchodov.

Jeho konanie si vynútilo evakuáciu komplexu. Jeho hlboký prienik vyvolal ostrú kritiku bezpečnosti prísne stráženého sídla amerického prezidenta. Úradujúci prezident Baracka Obama krátko predtým spolu s dcérami odletel na víkend do Camp Davidu.

https://www.youtube.com/watch?v=0vGuRExgnjo

Podľa vedenia Tajnej služby Spojených štátov (USSS) je fakt, že sa neozbrojený muž dostal až tak ďaleko, „neprijateľný“ a incident preto podrobne preveria. Samotného muža zatkli a odviezli do nemocnice, kde ho podrobili vyšetreniam.

V novembri 2011 súd v Pittsburghu vo štvrtok obvinil 21-ročného muža zo štátu Idaho z pokusu o atentát na Obamu, ktorého chcel údajne zasiahnuť výstrelmi do okien Bieleho domu. Vyšetrovatelia na mieste našli stopy po zásahoch ako aj viacero projektilov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barack Obama