Libanonská armáda zadržala stovky podozrivých Islamistov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Libanon zasiahli sýrske rakety
Dve rakety dopadli v noci na piatok na územie libanonského hlavného mesta Bejrút. Jedna z nich vybuchla necelých sto metrov od vchodu do prezidentského paláca, druhá dopadla neďaleko vojenského výcvikového tábora pri Bejrúte. Foto: SITA/AP

BEJRÚT 25. septembra (WEBNOVINY) – Libanonská armáda zadržala asi 450 podozrivých islamských militantov pri svojich hraniciach so Sýriou. Vo štvrtok o tom informovali nemenované bezpečnostné zdroje, podľa ktorých armáda vystupňovala operáciu proti extrémistickým skupinám ako Islamský štát a Front al-Nusrá, ktoré obsadili okolie pohraničného mesta Arsál.

Oblasť bola v posledných týždňoch dejiskom ťažkých bojov, pri ktorých zahynuli desiatky osôb. Islamisti tiež uniesli skupinu libanonských vojakov, z ktorých troch zabili a vyše 12 stále zadržiavajú. Libanonské sily za posledný mesiac zadržali stovky podozrivých z členstva v teroristických skupinách.

V pohraničnom meste Arsál žijú desaťtisíce Sýrčanov, ktorý ušli pred vyše trojročným občianskym konfliktom. Sýrsky občiansky konflikt trvajúci už vyše troch rokov prenikol aj do susedného Libanonu, zatiaľ najmä v podobe teroristických útokov a únosov. Boje o Arsál sú najintenzívnejším priamym stretom medzi libanonskou armádou a sunnitskými povstalcami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať