Islamisti hrozia popravením Nemca, ak im nesplnia požiadavky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Unos
Neznámi páchatelia kuriéra spútali a ukoristili televízor i tržbu. Foto: nydailynews.com

MANILA 2. októbra (WEBNOVINY) – Filipínski militanti napojení na al-Kájdu vo štvrtok uviedli, že 17. októbra zabijú jedného z dvoch nemeckých zajatcov, pokiaľ nebudú splnené ich požiadavky. Povstalci zo skupiny Abú Sajjáfa zajali Nemcov v apríli, keď sa plavili na jachte zo západného ostrova Palawan k východnému malajzijskému štátu Sabah.

Obrazom: USA a spojenci útočia na Islamský štát

Militanti žiadajú výkupné v prepočte takmer štyri a pol milióna eur a chcú tiež, aby Nemecko prestalo podporovať americké nálety proti Islamskému štátu v Sýrii. „Po piatku 17. októbra 2014 jedného z nich živého už neuzriete. Uvidí to verejnosť, aby sme ukázali, že s nami sa nezahráva,“ uviedol hovorca skupiny, ktorý sa sám identifikoval ako Abú Rámí, v telefonáte s novinármi z mesta Zamboanga.

Skupina Abú Sajjáfa sa stala známou pred 15 rokmi únosmi cudzincov, znásilňovaním a vydieraním. Má napojenie na al-Kájdu a v poslednom čase sa koncentruje na únosy za výkupné a inú kriminálnu činnosť.

Podľa filipínskych predstaviteľov dvoch Nemcov – ženu a muža – väznia jej členovia v džungli na ostrove Jolo. Militanti Abú Sajjáfa zadržiavajú na juhu Filipín aj jedného Holanďana, Japonca a niekoľko Filipínčanov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Islamský štát