Boje o donecké letisko pokračujú, zahynulo 12 separatistov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ukrajina
Donecké letisko ostáva hlavným terčom útokov teroristov. Foto: SITA/AP

KYJEV 4. októbra (WEBNOVINY) – Proruskí separatisti utrpeli najhoršie straty od oficiálneho začiatku prímeria 5. septembra, keď pri útokoch na budovy na doneckom letisku prišli o 12 mužov. Informovala o tom v sobotu ukrajinská armáda. Prímerie na východe Ukrajiny sa v posledných dňoch stále častejšie porušovalo, čo viedlo k úmrtiu viacerých civilistov a vojakov ako aj jedného pracovníka Červeného kríža v povstaleckej bašte Doneck.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

„Donecké letisko ostáva hlavným terčom útokov teroristov. Včera uskutočnili niekoľko, našťastie neúspešných, pokusov o jeho dobytie,“ povedal hovorca armády Andrij Lysenko novinárom. Podľa jeho slov zahynuli dvanásti separatisti, čo je najväčšia jednorazová strata na ich strane od 5. septembra. Hovorca tiež dodal, že počas uplynulých 24 hodín zomreli aj dvaja ukrajinskí vojaci, detaily však neposkytol.

Ukrajinskí predstavitelia obvinili v piatok ruské sily z pomoci separatistom pri ich snahe získať letisko v Donecku, ktoré je pod kontrolou vládnych síl. Podľa posledných odhadov OSN si konflikt na Ukrajine, ktorý vypukol po zvrhnutí proruského prezidenta Viktora Janukovyča, vyžiadal už viac než 3 500 obetí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať