V Sierra Leone podľahlo ebole rekordné množstvo ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ebola naháňa strach, počet obetí sa zvyšuje
Ebola je jedným z najobávanejších vírusových ochorení na svete. Najviac zasiahnutými krajinami sú Sierra Leone, Libéria a Guinea. Epidémia si vyžiadala tisícky obetí, pričom viac než polovicu z nich práve v Libérii. Foto: SITA/ AP

FREETOWN 6. októbra (WEBNOVINY) – V Sierra Leone zaznamenali len v sobotu až 121 úmrtí na ebolu a desiatky ďalších nakazených. Sobota sa tak stala najhorším dňom od vypuknutia tejto epidémie v západnej Afrike pred štyrmi mesiacmi.

Obrazom: Ebola naháňa strach, počet obetí sa zvyšuje

Celkový počet osôb, ktoré ebole v Sierra Leone podľahli, stúpol z 557 na 678. Úrady zaregistrovali tiež 81 nových prípadov nákazy hemoragickou horúčkou.

Do postihnutých oblastí už začína prúdiť medzinárodná pomoc na boj s touto chorobou, v Sierra Leone však distribúcia tejto pomoci viazne. Podľa agentúry Reuters v prístave Freetown už od skoro dva mesiace neodbavili zásielku s ochranným odevmi a maskami.

Ebola doteraz v západnej Afrike – predovšetkým v Sierre Leone, Guinei a Libérii – zabila najmenej 3 439 ľudí. Celkovo sa zatiaľ vírusom podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) nakazilo skoro 7500 ľudí. Súčasná epidémia eboly je najhoršia v zaznamenanej histórii. Doteraz najviac obetí si nákaza vyžiadala práve v Libérii.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia