Taliani nesúhlasia s premiérom, protestujú v uliciach Milána

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Taliani nesúhlasia s premiérom, protestujú v uliciach Milána
Ľudia vyšli do ulíc na protest proti plánom talianskeho premiéra, ktorý chce uvoľniť zákon o výpovediach. Foto: SITA/AP

MILÁNO 8. októbra (WEBNOVINY) – Tisíce ľudí vyšli v stredu do ulíc Milána, aby vyjadrili svoj nesúhlas s plánmi talianskeho premiéra na uvoľnenie zákona o výpovediach. Demonštrácia sa koná v čase summitu EÚ o zamestnanosti, ktorému predsedá taliansky predseda vlády Matteo Renzi, ktorého krajina do konca roka predsedá EÚ.

„Sme pripravení obsadiť fabriky, a tak zabrániť, aby v parlamente prešla Renziho reforma pracovného trhu,“ zdôraznil šéf odborového hnutia pracovníkov oceliarskeho priemyslu FIOM Maurizio Landini, ktorý viedol demonštráciu.

V snahe presadiť kontroverznú reformu pracovného trhu Renzi požiadal Senát o vyjadrenie dôvery. Tým chce prelomiť vnútrostranícky odpor voči jeho plánom na uvoľnenie ochrany výpovedí, ktorému čelí.

Na summite EÚ v Miláne sa bude rokovať najmä o nezamestnanosti, ktorej v EÚ čelia väčšinou mladí ľudia. Podľa posledných údajov je bez práce 3,3 milióna ľudí mladších ako 25 rokov. Najpostihnutejšie krajiny sú Španielsko a Grécko, kde je približne každý druhý mladý človek nezamestnaný.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Matteo Renzi