Nové fakty o zostrelenom boeingu spochybnili pôvodné teórie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ukrajina lietadlo
Foto: SITA/AP

HAAG 9. októbra (WEBNOVINY) – Holandský minister zahraničných vecí Frans Timmermans vo štvrtok informoval o ďalších čiastkových záveroch vyšetrovania malajzijského lietadla, ktoré 17. júla zostrelili nad východnou Ukrajinou. Jeden z pasažierov letu MH17 mal podľa neho „nasadenú kyslíkovú masku“.

Obrazom: Na palube boeingu 777 zahynulo 298 ľudí

Tento fakt vrhá nový tieň pochybnosti nad doterajšie teórie o tom, akým spôsobom v skutočnosti zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Holandská prokuratúra neskôr Timmermansove slová spresnila a uviedla, že na mŕtvom tele austrálskeho pasažiera nenašli celú masku, ale okolo krku mal upevnenú gumičku na jej prichytenie.

Viac o Boeingu 777, ktorý zostrelili nad Ukrajinou

—–> TU.

Lietadlo podľa správy holandských vyšetrovateľov zasiahlo počas letu množstvo objektov letiacich vysokou rýchlosťou. Tie spôsobili rozpad stroja a jeho pád. Správa priamo nehovorí, že lietadlo zostrelili, no jej závery ukazujú tým smerom.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Vyšetrovatelia tiež neuvádzajú, kto je za haváriu lietadla zodpovedný. Ukrajina a Západ podozrievajú z tohto činu proruských povstalcov, tí však vinu popierajú a tvrdia, že takýto typ zbrane nevlastnia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Frans Timmermans