Nahá Ukrajinka zaútočila na Putina, po verdikte sa smiala

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Femen, Iana Ždanovová
Obnažená Iana Ždanovová, členka skupiny Femen, zaútočila v galérii Musée Grévin na figurínu ruského prezidenta Vladimira Putina. Foto: print screen youtube.com

PARÍŽ 15. októbra (WEBNOVINY) – Ukrajinskú aktivistku patriacu do feministickej skupiny Femen v stredu súd v Paríži uznal vinnou zo „sexuálneho exhibicionizmu“ v súvislosti s útokom na voskovú figurínu zobrazujúcu ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zároveň jej súd udelil pokutu vo výške 1500 eur ako aj povinnosť uhradiť spôsobené škody galérii Musée Grévin. Iana Ždanovová sa po vypočutí verdiktu v súdnej sieni začala nahlas smiať. „Smejem sa, pretože je to veľmi zvláštne,“ uviedla 26-ročná aktivistka žijúca v Paríži už dva roky ako „politická prisťahovalkyňa“.

Video: Obnažená Iana Ždanovová zaútočila na voskového Putina

Podľa Ždanovovej právnej zástupkyne je to prvý prípad, keď vo Francúzsku odsúdili členku Femenu za sexuálny exhibicionizmus. Označila to preto za precedens a ohrozenie ďalších protestných aktivít ukrajinských feministiek. Proti verdiktu sa Ždanovová plánuje odvolať.

Incident sa stal ešte v júni. Ždanovová vtedy vtrhla do areálu Musée Grévin s odhalenými prsiami, na ktorých mala červenou farbou nápis Zabite Putina. Následne pristúpila k Putinovej voskovej figuríne a s tyčou v ruke na ňu zaútočila. Socha následne spadla na zem a poškodila sa. Ždanovová pochádzajúca z východnej Ukrajiny tým chcela vyjadriť svoj odpor voči údajnej podpore Kremľa proruským separatistom na Ukrajine.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vladimir Putin
Firmy a inštitúcie Femen