Holanďan hľadal sesternicu v troskách lietadla na Ukrajine

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lietadlo boeing ukrajina malajzia
Trosku lietadla skúmajú medzinárodní experti. Foto: SITA/AP

HAAG 20. októbra (WEBNOVINY) – Príbuzný jednej z holandských obetí júlového pádu malajzijského lietadla na východe Ukrajiny sa v nedeľu dostal na miesto nešťastia.

Holandská verejnoprávna televízia NOS v nedeľu priniesla videozábery 44-ročného muža Robbyho Oehlersa, ako prehľadáva trosky stroja stále prítomné na poli neďaleko ruských hraníc.

Video: Robby Oehlers medzi troskami lietadla na Ukrajine

Robby svojím konaním reagoval na nespokojnosť rodiny s tempom a kvalitou práce holandských vyšetrovateľov, ktorí stále nenašli pozostatky približne 20 ľudí nachádzajúcich sa na palube stroja. Medzi nimi bola aj Robbyho sesternica, 20-ročná Daisy, ktorá cestovala na indonézsky ostrov Bali.

Robby sa podľa médií údajne v záujme príchodu na miesto zrútenia skontaktoval aj s proruskými separatistami, ktorí povstali proti vláde v Kyjeve. Podľa jeho slov je situácia na mieste ešte horšia, ako si predstavoval. Oehlers však vyjadril nádej, že sa mu podarilo nájsť bledomodrý kufor, ktorý patril jeho sesternici.

Malajzijské lietadlo smerujúce z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa zrútilo 17. júla v nepokojnej časti Ukrajiny, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Západ obviňuje z činu proruských povstalcov, ktorých podľa neho priamo podporuje vláda v Moskve, tá to však odmieta.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Nájdené telá obetí zhromaždili v Holandsku, odkiaľ pochádzalo takmer 200 cestujúcich. V auguste zverejnená predbežná správa o okolnostiach pádu z dielne Holanďanov hovorí o poškodení plášťa stroja Boeing 777 počas letu množstvom objektov letiacich vysokou rýchlosťou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať