Švédi sprísnili pátranie po objekte v mori pri Štokholme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
švédsko
Švédska vláda potvrdila pokračovanie pátrania po neznámom objekte Foto: SITA/AP

ŠTOKHOLM 20. októbra (WEBNOVINY) – Švédska vláda v pondelok potvrdila pokračovanie pátrania po neznámom objekte, ktorý sa podľa informácií tamojšej armády má nachádzať pod hladinou mora neďaleko hlavného mesta Štokholm.

V oblasti je obmedzená námorná i letecká doprava. Holandská armáda medzitým vyvrátila tvrdenia o prítomnosti jej ponorky v švédskych vodách. Stroj údajne opustil oblasť ešte vo štvrtok. Holanďania tak nasledovali Rusko, ktoré v čase napätia na severe Európy pre krízu na Ukrajine odmietlo obvinenia z prítomnosti svojho plavidla v tamojších vodách. Švédsky premiér Stefan Löfven spresnil, že operácia je podmorským pátraním a nie je zamerané na hľadanie ponorky.

Švédska armáda v piatok potvrdila získanie „dôveryhodných informácií“ o „podozrivej podvodnej aktivite“ v Baltskom mori. Švédi údajne v piatok večer zachytili núdzovú rádiovú komunikáciu v ruštine s neďalekou ruskou exklávou Kaliningrad. Na podozrivé javy v mori neďaleko Štokholmu ich údajne upozornil aj civilista. Armáda sa preto zamerala na oblasť vzdialenú približne 50 kilometrov od hlavného mesta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Stefan Löfven