V Jeruzaleme vrazil terorista autom do chodcov, zabil dieťa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Krutý boj medzi Izraelom a islamistami pokračuje
Počet obetí dvojtýždňového násilia dosiahol na palestínskej strane číslo 624. Izrael hlási 30 obetí vrátane dvoch civilistov. Foto: SITA/AP

JERUZALEM 23. októbra (WEBNOVINY) – V Jeruzaleme vrazil v stredu útočník autom do skupiny chodcov na zastávke električky, pričom zabil jedno bábätko a ôsmich ľudí zranil. Informovali o tom zdravotníci. Polícia čin označila za „teroristický útok“.

Vodiča postrelila polícia, keď sa pokúšal utiecť z miesta a momentálne sa nachádza vo vážnom stave v nemocnici. Policajný hovorca Micky Rosenfeld dodal, že ide o obyvateľa arabského východného Jeruzalema. Dvaja zo zranených chodcov sú vo vážnom stave.

„Môžeme potvrdiť, že išlo o teroristický útok. Vodič je obyvateľ Silvanu (arabskej štvrti) a má teroristické pozadie. Bol vo väzení za teroristické aktivity,“ povedal Rosenfeld.

Incident sa odohral na hlavnej trase vedúcej do centra Jeruzalema, v blízkosti policajnej centrály a jednej z hlavných nemocníc mesta. Palestínčania chcú mať z okupovaného východného Jeruzalema hlavné mesto svojho budúceho štátu, izraelská vláda však tvrdí, že hlavné mesto je „nedeliteľné“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať