Kanadský premiér sa počas prestrelky skryl do skrine

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kanadský premiér Stephen Harper sa počas prestrelky skryl do skrine
Počas stredajšej prestrelky v kanadskom parlamente nastala v miestnosti, kde práve premiér rokoval s poslancami svojej vládnej strany, panika. Premiér sa skryl do skrine prítomní poslanci sa vyzbrojili žrďami zo zástav. Foto: SITA/AP

OTTAWA 24. októbra (WEBNOVINY) – Kanadský premiér Stephen Harper sa v reakcii na stredajšiu streľbu v kanadskom parlamente schoval do malej skrine v miestnosti, kde práve rokoval s poslancami svojej vládnej strany.

Podľa piatkových informácií kanadských médií vypukla v momente streľby v miestnosti panika a premiér sa ju údajne pokúsil opustiť bočnými dverami. Niekto ho však podľa medializovaných informácií stiahol späť a zavrel ho do skrine.

V nej mal severoamerický líder stráviť 15 minút. Prítomní poslanci, ktorí sa údajne medzitým vyzbrojili žrďami zo zástav, zostali v domnení, že premiér miestnosť opustil.

Tridsaťdvaročný Kanaďan v stredu zastrelil vojaka pri vojnovom pamätníku v Ottawe, na čo sa rozbehol k priľahlej budove parlamentu, kde ho zlikvidovala ochranka.

Ozbrojenec považovaný za militantného islamistu vyvolal v parlamente prestrelku. Dva dni predtým zabil autom v Quebeku vojaka 25-ročný muž, ktorého následne takisto zabili a označujú ho za moslimského extrémistu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Stephen Harper