Žltý prášok zaslaný na konzuláty v Istanbule vyvolal poplach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hasiči_antrax_zásah
Foto: SITA/Diana Černáková

ISTANBUL 24. októbra (WEBNOVINY) – Konzulátom Belgicka, Kanady, Nemecka a USA v tureckom Istanbule v piatok doručili zásielky so žltým práškom, čo vyvolalo bezpečnostný poplach a vyžiadalo si hospitalizáciu deviatich osôb, keďže niektoré z nich boli obsahu priamo či nepriamo vystavené.

Podľa hovorcu tureckého ústredia civilnej ochrany Dogana Eskinata priestory zastupiteľstiev dekontaminujú a vzorky neznámej látky odoslali na testovanie. Hovorca konzulátu USA informoval, že udalosť riešili „v súlade s bezpečnostnými protokolmi“, úrad však zostal napriek tomu v prevádzke.

Kanadské konzuláty a veľvyslanectvá v zámorí zvýšili svoju ostražitosť po útokoch, ktoré sa v krajine odohrali v uplynulých dňoch. Tridsaťdvaročný Kanaďan v stredu zastrelil vojaka pri vojnovom pamätníku v Ottawe, na čo sa rozbehol k priľahlej budove parlamentu, kde ho zlikvidovala ochranka.

Ozbrojenec považovaný za militantného islamistu vyvolal v parlamente prestrelku, počas ktorej sa prítomný premiér Stephen Harper údajne ukryl do skrine. Dva dni predtým zabil autom v Quebeku vojaka 25-ročný muž, ktorého následne takisto zabili a označujú ho za moslimského extrémistu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Stephen Harper