Ebola zasiahla už osem krajín, chorých je vyše 10-tisíc ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ebola naháňa strach, počet obetí sa zvyšuje
Ebola je jedným z najobávanejších vírusových ochorení na svete. Najviac zasiahnutými krajinami sú Sierra Leone, Libéria a Guinea. Epidémia si vyžiadala tisícky obetí, pričom viac než polovicu z nich práve v Libérii. Foto: SITA/AP

ŽENEVA 25. októbra (WEBNOVINY) – Počet ľudí, ktorí sa nakazili ebolou, stúpol na 10 141, pričom 4 922 z nich zomrelo. Informovala o tom v sobotu Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Podľa jej najnovších údajov epidémia zasiahla už osem krajín.

Obrazom: Ebola naháňa strach, počet obetí sa zvyšuje

Najhoršie postihnuté sú pritom Guinea, Libéria a Sierra Leone, kde zaznamenali 10 114 nakazených, z toho 4 912 osôb zomrelo. Ďalšie prípady sa objavili v Nigérii a Senegale, ktoré sú medzičasom považované za zbavené ochorenia, ako aj v Španielsku, Spojených štátoch a najnovšie aj v Mali.

Tam podľahlo ebole v piatok dvojročné dievčatko, ktoré predtým navštívilo Guineu. Podľa WHO prišlo počas choroby do styku s mnohými ľuďmi, teraz považovanými za potenciálnych nosičov nákazy.

Odhady však hovoria o tom, že skutočný počet ľudí nakazených ebolou môže byť aj trikrát vyšší. Ebola je jedným z najobávanejších vírusových ochorení na svete, keďže sa prakticky nedá liečiť a neexistuje proti nej účinná očkovacia látka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať