Video: V USA vyčíňal radikál so sekerou, zaťal do policajtov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V USA vyčíňal radikál so sekerou, zaťal do dvoch policajtov
V New Yorku vyčíňal radikálny islamista so sekerou v ruke. Zaťal ňou do dvoch policajtov. Ďalší policajti, ktorí sa nachádzali v rovnakej časti mesta, ho následne usmrtili. Foto: SITA/AP

NEW YORK 25. októbra (WEBNOVINY) – Muž, ktorý vyzbrojený sekerou zranil v New Yorku dvoch policajtov, jedného z nich vážne, bol zradikalizovaný moslim. Informovali o tom v piatok bezpečnostní predstavitelia, pričom čin označili za teroristický útok.

Ten sa odohral ešte vo štvrtok popoludní v newyorskej štvrti Queens, pričom páchateľa zastrelili dvaja kolegovia zranených, ktorí sa nachádzali v rovnakej časti mesta. Muža identifikovali ako 32-ročného Zalea Thompsona. Polícia na tlačovej konferencii uviedla, že na sociálnych médiách zverejňoval protizápadné statusy a navštevoval webové stránky spojené s viacerými radikálnymi islamskými skupinami.

Analýza jeho počítača ukázala, že čítal online články o stínaní ako aj nedávnych útokoch v Kanade. Na islam konvertoval pred dvoma rokmi. Polícia predpokladá, že konal sám.

Video: Radikálny islamista zaútočil na policajtov so sekerou v ruke

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať