Austrália neudelí víza cestujúcim z krajín, kde vyčíňa ebola

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ebola naháňa strach, počet obetí sa zvyšuje
Ebola je jedným z najobávanejších vírusových ochorení na svete. Najviac zasiahnutými krajinami sú Sierra Leone, Libéria a Guinea. Epidémia si vyžiadala tisícky obetí, pričom viac než polovicu z nich práve v Libérii. Foto: SITA/AP

PERTH 27. októbra (WEBNOVINY) – Austrálske úrady vydali v pondelok nariadenie, na základe ktorého cestujúci zo západoafrických krajín postihnutých vírusom eboly nedostanú vstupné víza. Týka sa to Sierry Leone, Libérie a Guiney, povedal podľa televíznej stanice ABC News minister pre migráciu Scott Morrison.

Obrazom: Ebola naháňa strach, počet obetí sa zvyšuje

„Znamená to, že nespracovávame žiadnu žiadosť z týchto postihnutých krajín,“ povedal Morrison. Ak boli už víza vystavené, no ešte ich nevydali, boli zrušené. Ľudia, ktorí majú trvalé víza, musia stráviť v karanténe 21 dní, kým ich vpustia do Austrálie.

Len prednedávnom negatívne testovali 18-ročnú Guinejčanku s príznakmi eboly v nemocnici v Brisbane. Zdravotnícke orgány držali mladú ženu a osem príslušníkov jej rodiny pred vstupom do krajiny v karanténe.

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) ochorelo v rámci terajšej epidémie na ebolu 10 100 ľudí, takmer polovica z nich zomrela.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Scott Morrison