Palestínčan postrelil aktivistu, Izraelská polícia ho zabila

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Izraelská polícia zastrelila Palestínčana, ktorý postrelil aktivistu
Protiteroristická jednotka obkľúčila Palestínčanov dom, podozrivý začal po policajtoch strieľať, tí paľbu opätovali a páchateľa usmrtili. Foto: SITA/AP

JERUZALEM 30. októbra (WEBNOVINY) – Izraelská polícia zastrelila vo štvrtok ráno vo východnom Jeruzaleme Palestínčana, ktorý deň predtým postrelil ultrapravicového izraelského aktivistu Jehudu Glicka.

Protiteroristická jednotka obkľúčila jeho dom vo štvrti Abú Tor, podozrivý však začal po policajtoch strieľať. „Paľbu opätovali a páchateľa zastrelili,“ informoval policajný hovorca Micky Rosenfeld. Hamás identifikoval podozrivého ako 32-ročného Muatáza Hidžázího, ktorý strávil 11 rokov v izraelskom väzení, no v roku 2012 ho prepustili.

Glicka postrelili v stredu, keď odchádzal z konferencie usporiadanej v rámci kampane na povolenie modlenia v jeruzalemskej Chrámovej hore, ktorú uctievajú židia aj moslimovia. Glick patrí k aktivistom, ktorí presadzujú toto právo pre židov. Polícia celú Chrámovú horu až do odvolania uzavrela a po páchateľovi streľby pátrala celú noc.

Chrámová hora je pre židov najposvätnejším miestom, zatiaľ čo pre moslimov je Vznešená svätyňa treťou v poradí. Napätie medzi veriacimi sa často prejavuje demonštráciami a násilnosťami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať