Miloševičova vdova tvrdí, že v Únii nemá žiadne peniaze

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Miloševičova vdova tvrdí, že nemá žiadne peniaze v EÚ
Vdova po zosnulom prezidentovi bývalej Juhoslávie Slobodanovi Miloševičovi so synom Markom. Foto: SITA/AP

BELEHRAD 31. októbra (WEBNOVINY) – Vdova po zosnulom prezidentovi bývalej Juhoslávie Slobodanovi Miloševičovi odmietla správy, že Európska únia uvoľnila 15 rokov zmrazené rodinné účty.

Denníku Večernje Novosti povedala, že rozhodnutie EÚ nič neznamená, keďže nikto z jej rodiny nikdy nemal žiadne financie v krajinách únie. Oznámenie o uvoľnení zmrazených financií viedlo k špekuláciám, že Miloševičova rodina a blízki spolupracovníci sa teraz dostanú k miliónom eur, ktoré si podľa oponentov vtedajšieho režimu uložili v európskych bankách.

Majetok v Únii vraj nikdy nemali

„Smiali sme sa. Ani ja, ani môj zosnulý manžel, ani naše deti sme totiž nikdy nemali žiaden majetok v Európskej únii. Všetko, čo máme je v Srbsku,“ povedala 72-ročná Mira Markovičová.

Dodala, že jej rodina vlastní dom v meste Pozerevač, kde Miloševiča pochovali v roku 2006, ako aj dom v Belehrade, ktorý prenajímajú. Jej penzia podľa nej predstavuje niečo vyše 480 eur. Syn Marko žije v Srbsku a dcéra Marija pravdepodobne v Čiernej Hore.

Zosnulý prezident si mal nakradnúť miliardy

Európska únia sa v stredu rozhodla uvoľniť účty, pretože, podľa nej, dôvody na ich zrazenie už pominuli, keďže dotknuté osoby už nepredstavujú hrozbu pre demokraciu v ich krajine. Rozhodnutie privítala Socialistická strana, ktorú kedysi Miloševič viedol a ktorá je v súčasnosti členom vládnej koalície.

Podľa Miloševičových kritikov si zosnulý prezident nakradol miliardy vtedajších mariek a tie prepašoval na Cyprus a do Ruska. Oficiálne vyšetrovanie tieto peniaze neobjavilo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Slobodan Miloševič