Na Ukrajine našli ďalšie telá obetí zo zostreleného boeingu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na Ukrajine sa v oblasti bojov zrútil malajzijský boeing
Vo štvrtok 17. júla 2014 sa na ukrajinsko-ruských hraniciach zrútilo civilné lietadlo Boeing 777 s 298 ľuďmi na palube. Stroj bol zostrelený raketou, pričom hlavné podozrenie zatiaľ padá na proruských povstalcov. Nehodu nikto neprežil. Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines smerovalo z Amsterdamu do Kuala Lumpur.

HAAG 31. októbra (WEBNOVINY) – Holandský tím zodpovedný za prehľadávanie trosiek lietadla spoločnosti Malaysia Airlines na východe Ukrajiny našiel na mieste dopadu telá ďalších obetí nešťastia.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

V piatok to potvrdil holandský premiér Mark Rutte. Holanďania využili dočasné zastavenie bojov medzi ukrajinskou armádou a proruskými povstalcami a po niekoľkých týždňoch sa konečne opäť dostali na miesto dopadu malajzijského stroja. Nájdené telesné pozostatky pošlú do Holandska, kde sa ich pokúsia identifikovať.

Obrazom: Boeing 777 zostrelili nad Ukrajinou

Malajzijské lietadlo smerujúce z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa zrútilo 17. júla v nepokojnej časti Ukrajiny, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Západ obviňuje z činu proruských povstalcov, ktorých podľa neho priamo podporuje vláda v Moskve, tá to však odmieta.

Viac o páde Boeingu 777 na Ukrajine sa dočítate

—–> TU.

Nájdené telá obetí zhromaždili v Holandsku, odkiaľ pochádzalo takmer 200 cestujúcich. V septembri zverejnená predbežná správa o okolnostiach pádu z dielne Holanďanov hovorí o poškodení plášťa stroja Boeing 777 počas letu mnohými predmetmi letiacimi vysokou rýchlosťou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Mark Rutte