Vieme, v ktorom meste je najbezpečnejšie metro pre ženy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Metro
Foto: ilustračné, SITA/AP

NEW YORK 2. novembra (WEBNOVINY) – Najbezpečnejším metrom na svete pre ženy je podzemná doprava v americkom New Yorku. Vyplýva to z výsledkov prieskumu britskej spoločnosti YouGov zverejnených v piatok portálom denníka Daily Telegraph.

Prieskum na vzorke viac ako 6500 žien a odborníkov na ženské práva pýtal a zisťoval názory na podmienky cestovania v 15 najväčších hlavných mestách sveta a v New Yorku. Žien sa pýtal na pocit bezpečia, obťažovanie či na prístup úradov k nepríjemným situáciám, ktoré sa im udiali.

Najlepšie z prieskumu vyšlo najľudnatejšie mesto USA. Na druhom mieste sa ocitlo metro v japonskej metropole Tokio, nasledované čínskym Pekingom a britským Londýnom. Prvú päťku uzatvára juhokórejský Soul. Na opačnom konci rebríčka sa ocitla indonézska Jakarta, indické Naí Dillí či Mexiko. Vôbec najhorším cestovaním v metre pre ženy disponuje podľa prieskumu kolumbijská metropola Bogota.

Do prieskumu napriek počtu obyvateľov neboli zaradené egyptská Káhira, bangladéšska Dháka ani iránsky Teherán či iracký Bagdad.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Metro