Z prezidenta Zemana si uťahujú, za ku**y sa neospravedlní

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zeman
Prezident Českej republiky Miloš Zeman sa stal terčom posmeškov po svojich vyjadreniach na summite NATO. Foto: archívne, SITA/Jozef Jakubčo

PRAHA 4. novembra (WEBNOVINY) – Český prezident Miloš Zeman sa neospravedlní za vulgarizmy, ktoré použil v nedeľňajšej relácii Hovory z Lán vysielanej naživo v Českom rozhlase. Jeho hovorca Jiří Ovčáček pre iDNES.cz povedal, že na to nemá dôvod a dôležité je, že otvoril kľúčovú tému, či je vôbec prípustné takéto výrazy v politike používať.

Zeman v nedeľu šokoval poslucháčov viacerými neslušnými slovami. Na adresu textov skupiny Pussy Riot povedal, že je to samá kunda sem, kunda tam. Servítku si pred ústa nedával ani pri hodnotení služobného zákona, ktorý podľa neho „vláda skurvila.“.

Ovčáček na Zemanovu obhajobu uviedol, že prezident sa chcel priblížiť svetu svojich odporcov, ktorí neslušné výrazy z úst iných politikov blahosklonne prehliadali. Niektoré umelo kritické výroky na jeho adresu vychádzajú podľa neho z toho, že mu rástla popularita na verejnosti.

Celá relácia Hovory z Lán, ktorú v nedeľu vysielal Český rozhlas

Prekvapený zo správania a vyjadrovania prezidenta bol aj moderátor Jan Pokorný, ktorý Zemana viackrát upozornil a opýtal sa ho prečo počas rozhovoru používa toľko vulgarizmov. Český prezident na to odpovedal: „Ja som inšpirovaný pánom Schwarzenbergom, ktorý v každej druhej vete hovoril ‚hovno‘. No a vzhľadom na to, že ‚pražská kavárna‘ má rada pána Schwarzenberga, tak som sa chcel votrieť do ich priazne,“ vysvetlil v relácii Zeman.

Výber vulgarizmov, ktoré použil český prezident Miloš Zeman

Zo Zemana si ľudia uťahujú aj na sociálnych sieťach. Množstvo koláží sa objavilo na Twitteri a na YouTube sú aj vulgárne remixy.

palec hore pro Stay Zmrd :D #Zeman pic.twitter.com/nQbX5tcHxM— Roman Vyškovský (@bukwice) 3. Listopad 2014

Ateo tuhle koláž vytvořil už v září, ale po včerejšku je o dost aktuálnější. #zeman #kunda

https://t.co/GKbtToYbeT pic.twitter.com/cihe70VqTS— Radek Kedroň (@kedrix79) 3. Listopad 2014

#Zeman a vtipy pic.twitter.com/HqdaBTPv70— Viktor Tamayo (@viktor_tamayo) 4. Listopad 2014

#zeman #passy pic.twitter.com/AoJwOWcjV2— notforkids (@not_for_kids) 4. Listopad 2014

-Mami, #kunda a #kurva.

-Co to říkáš?

-To říkal #Zeman.

-Tak PAN #PREZIDENT ať si říká, co chce, ale ty… pic.twitter.com/kTmjtTqMGp— jan kudláček (@kudlacekjan) 2. Listopad 2014

#prezident #zeman #007 pic.twitter.com/wkY9J8C6EJ— Nick Sagen (@nicksagen) 3. Listopad 2014

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Miloš Zeman