Česi pašovali na lodi stovky kilogramov kokaínu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kokaín
Foto: Shutterstock

PRAHA 10. novembra (WEBNOVINY) – Španielskym orgánom sa podarilo zadržať českú loď s nákladom kokaínu, ktorá podľa polície plávala na Kanárske ostrovy z Južnej Ameriky.

Zásah s krycím menom La Operación Dublín sa konal v spolupráci finančnej a štátnej polície, letectva a námorníctva. Pri zásahu nebol nikto zranený, uviedli španielske orgány. Na 16-metrovej lodi našla španielska polícia 369 kilogramov kvalitného kokaínu.

Polícia pre španielske médiá uviedla, že plavidlo bolo vrecúškami s drogou doslova „prešpikované“. Zadržaných Čechov podľa serveru Gran Canaria odovzdajú do rúk miestneho súdu na ďalšie konanie.

Pašeráci drog často využívajú námornú trasu vedúcu cez vody Kanárskych ostrovov. Je to jedna z hlavných ciest na prepravu narkotík z Južnej Ameriky či Afriky do Európy. Zhabaných takmer 400 kilogramov drogy však patrí k menším úlovkom.

V roku 2006 polícia zadržala pri Kanárskych ostrovoch loď s 2,5 tony kokaínu, o dva a roky neskôr na lodi plaviacej sa pod venezuelskou vlajkou našla 3,6 tony tejto drogy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať