Vysielacia stanica CNN bude z Ruska stiahnutá do konca roka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
CNN
CNN Foto: SITA/AP

MOSKVA 11. novembra (WEBNOVINY) – Americká vysielacia stanica CNN zastaví do konca roka svoje vysielanie v Rusku. Informoval o tom vlastník stanice spoločnosť Turner Broadcasting System Europe, ktorú cituje ruská agentúra TASS.

Ruský federálny dozorný úrad pre telekomunikácie Roskomnadzor v pondelok uviedol, že s rozhodnutím CNN International nemá nič do činenia. Predstaviteľ stanice pre agentúru povedal, že dôvodom sú nedávne zmeny v ruských mediálnych zákonoch, ktoré obmedzujú zahraničné vlastníctvo médií. CNN už ruských káblových a satelitných operátorov informovala, že s vysielaním končí 31. decembra 2014. Stanica však zároveň vyjadrila nádej, že sa do Ruska bude môcť opäť vrátiť.

Moskva sa snaží regulovať činnosť médií v Rusku. Novoschválený zákon napríklad vyžaduje obmedzenie zahraničnej majetkovej účasti v médiách na 20 percent do konca roka 2016. Spoločnosť Turner Broadcasting vo vyhlásení uvádza, že prehodnocuje svoje možnosti pre CNN v Rusku „vo svetle nedávnych zmien v ruských mediálnych zákonoch“. Kým sa tak deje, „ukončuje svoje existujúce mediálne vzťahy“. Kritici prísne zákony považujú za obmedzovanie slobody slova.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať