Video: Putina kritizujú za faux pas s prvou dámou Číny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Putina kritizujú za faux pas s prvou dámou Číny
Počas pondelkovej večernej ceremónie Putin dekou zakryl plecia Pcheng Li-juanovej, manželke prezidenta Sia Ťin-pchinga a prvej dáme Číny. Tá prejav zdvorilosti prijala, o niekoľko sekúnd neskôr však deku podala svojmu poradcovi. Foto: SITA/AP

PEKING 11. novembra (WEBNOVINY) – Ruský prezident Vladimir Putin je najnovšie terčom kritiky pre diplomatické faux pas, ktoré spôsobil na summite Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce (APEC) v Pekingu. Počas pondelkovej večernej ceremónie šéf Kremľa dekou zakryl plecia Pcheng Li-juanovej, manželke prezidenta Sia Ťin-pchinga a prvej dáme Číny. Tá prejav zdvorilosti prijala, o niekoľko sekúnd neskôr však deku podala svojmu poradcovi. Incident v priamom prenose odvysielala aj štátna televízna stanica CCTV.

Video: Putinovo faux pas

https://www.youtube.com/watch?v=tchw8JJuNow

Niektorí odborníci na protokol považujú Putinove gesto za nevhodné. V Číne navyše celý incident „zmizol“ z internetu, ktorý komunistická krajina prísne cenzuruje. Správy o ňom nevyšli ani v oficiálnej tlačovej agentúre Sinchua alebo iných médiách. Príslušné fotografie a videá sa navyše v Číne údajne nedajú vyhľadať ani na sociálnych sieťach či iných weboch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vladimir Putin