Klaus spochybnil správy NATO, že Rusi tiahnu na Ukrajinu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

MOSKVA 13. novembra (WEBNOVINY) – Bývalý český prezident Václav Klaus počas stredajšej prítomnosti na pôde Európskeho parlamentu (EP) spochybnil správy NATO, že sa ruská armáda presúva na Ukrajinu.

Podobné informácie sa podľa neho opakujú už dlhé mesiace a ešte nikdy sa neukázali byť pravdivé. Klaus tak nadviazal na svoje kritické slová v reakcii na dianie na Ukrajine.

Český exprezident v septembri označil postup západných krajín voči Ukrajine za „drcnutie“, ktoré prirodzene vyvolalo reakciu Ruska. Predchodca Miloša Zemana navyše označil postsovietsku krajinu za „umelo vytvorený štát“.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

„Ja nehovorím, že tomu neverím. Iba podľa toho, keby bolo všetko z toho pravda, tak už by tam musela byť asi miliónová ruská armáda, ktorá tam nepretržite rok putuje, a to myslím, že pravda nie je. Preto si počkajme na faktické reálne údaje, aby sme mohli robiť nejaký závažný úsudok,“ povedal Klaus, ktorého cituje portál českej spravodajskej televízie ČT24.

Klausa do EP pozvala frakcia Európa slobody a priamej demokracie (EFDD) vedená známym britským euroskeptikom Nigelom Farageom.

Samotná ruská vláda popiera prítomnosť svojej armády na východe susednej Ukrajiny, viac sa dočítate v TOMTO ČLÁNKU.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Václav Klaus