Video: Američan Kassig je mŕtvy, islamisti mu sťali hlavu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kassig
Fotografia humanitárneho pracovníka Petra Kassiga pred dodávkou s humanitárnou pomocou v Sýrii. Američan Peter Kassig má byť ďalšou obeťou popravy zo strany Islamského štátu. Sýria, 3. októbra 2014. Foto: SITA/AP

KÁHIRA 16. novembra (WEBNOVINY) – Americké tajné služby majú „silné indície“ o tom, že humanitárneho pracovníka Petra Kassiga skutočne zavraždili radikáli zo skupiny Islamský štát.

S odvolaním sa na nemenované zdroje z prostredia spravodajských agentúr Spojených štátov o tom v nedeľu informuje portál denníka The New York Times. Tajné služby mali údajne indície o Kassigovej vražde ešte niekoľko dní pred zverejnením inkriminovaného záznamu. Washington napriek tomu autenticitu amatérskej nahrávky zatiaľ stále oficiálne nepotvrdil.

O sťatí 26-ročného humanitárneho pracovníka Kassiga informuje skupina na zverejnenom videu. Nahrávka tentoraz neukazuje samotnú popravu, ale len maskovaného muža, ktorý zabitie Kassiga oznámil s britským prízvukom.

Pred mužom leží sťatá hlava. Video tiež ukazuje údajnú masovú popravu skupiny zajatých sýrskych vojakov. Kassiga, ktorý pomáhal pri poskytovaní zdravotníckej pomoci v Sýrii, zajali minulý rok. Podľa jeho priateľov v zajatí prestúpil na islam a prijal meno Abdul Rahman.

Video: Za omilostenie Petra Kassiga sa prihovárali aj jeho rodičia

Watch the latest video at video.foxnews.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter Kassig