Poľsko vyhostilo ruských diplomatov, Moskva vrátila úder

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Poľsko
Foto: SITA/AP

MOSKVA 17. novembra (WEBNOVINY) – Rusko v pondelok informovalo o vyhostení niekoľkých svojich diplomatov úradmi v Poľsku. Moskva na tento krok reagovala protiopatrením a na oplátku vyhostila niekoľkých poľských diplomatických pracovníkov. Ruské ministerstvo zahraničných vecí neuviedlo dôvody, prečo museli jeho zamestnanci odísť z Poľska a Varšava toto rozhodnutie takisto zatiaľ nekomentovala.

„Poľské úrady prijali nepriateľský a neopodstatnený krok,“ uviedol rezort ruskej diplomacie v oficiálnom stanovisku. „V súvislosti s tým Rusko prijalo adekvátne odvetné opatrenia a niekoľko poľských diplomatov už opustilo územie našej krajiny pre aktivity nezlučujúce sa s ich štatútom,“ dodáva ruské ministerstvo zahraničných vecí.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Diplomatické zdroje pre agentúru Reuters potvrdili, že traja poľskí armádni pridelenci a jeden zamestnanec politickej sekcie v nedeľu odišli z Ruska po tom, ako im na to úrady v Moskve dali v piatok 48 hodín.

Nemecko v sobotu takisto informovalo, že jeden z jeho diplomatov bol vyhostený z Moskvy po tom, ako ruského diplomata pracujúceho v Bonne vyhostili po medializovaných informáciách o jeho špionážnych aktivitách.

Vzťahy medzi Moskvou a členskými štátmi Európskej únie sú napäté od vyhrotenia krízy na Ukrajine, z ktorej Západ obviňuje súčasné ruské vedenie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia