Obama chce z Clintonovej prezidentku, robila by inú politiku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Clintonova obama
Americký prezident Barack Obama podporil kandidatúru svojej bývalej ministerky zahraničia Hillary Clintonovej za novú šéfku Bieleho domu. Foto: archívne, SITA/AP

LAS VEGAS 24. novembra (WEBNOVINY) – Americký prezident Barack Obama podporil kandidatúru svojej bývalej ministerky zahraničia Hillary Clintonovej za novú šéfku Bieleho domu. Niekdajšia prvá dáma USA by bola podľa neho „skvelou prezidentkou“.

Práve 67-ročná politička v roku 2008 s Obamom prehrala primárne voľby Demokratickej strany. Predpokladá sa, že začiatkom roku 2015 by mala ohlásiť svoju opätovnú kandidatúru. Obama Clintonovú na jednej strane podporil, na strane druhej však priznal, že politiku bude v prípade víťazstva robiť „inak“ ako on, uviedol v piatok v rozhovore pre stanicu ABC, ktorý odvysielali v nedeľu.

Obamovu politiku v súčasnosti podporuje len 40 percent Američanov a prezident podľa vlastných slov pochybuje, že ho demokrati budú vo väčšej miere využívať počas kampane pred voľbami v roku 2016.

„Myslím si, že Američania budú potrebovať novú vôňu v aute.Chcú vyjsť z parkoviska s niečím, čo nemá najazdených toľko kilometrov, ako ja,“ uviedol prezident. „Ak budú odo mňa chcieť nejaké špecifické veci, s radosťou ich urobím. Ale mám pocit, že budú pripravení hneď potom mi dať zbohom,“ uzavrel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Barack ObamaHillary Clintonová