Video: V USA zastrelil policajt neozbrojeného chlapca († 12)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Streľba v USA
Policajti na miesto pribehli po tom, ako na podozrivého mladíka prostredníctvom telefonátu upozornil náhodný okoloidúci. Foto: SITA/AP

CLEVELAND 24. novembra (WEBNOVINY) – Policajt v americkom meste Cleveland v štáte Ohio zastrelil len 12-ročného černošského chlapca, ktorý bol podľa predbežných záverov vyšetrovateľov „vyzbrojený“ len replikou zbrane. Išlo o takzvanú airsoftovú pištoľ.

Incident sa stal v sobotu večer miestneho času, informuje spravodajský portál americkej stanice CNN. Policajti na miesto pribehli po tom, ako na podozrivého mladíka prostredníctvom telefonátu upozornil náhodný okoloidúci. Chlapec podľa neho svojou zbraňou mieril na ľudí. Policajt na neho vypálil dve strely, pričom jedna ho zasiahla do tela a na následky zranení chlapec zomrel v miestnej nemocnici.

Video: Policajt zastrelil 12-ročného chlapca

Incident sa stal v čase, keď sa očakáva rozhodnutie o prípadnom vznesení obvinení voči policajtovi Darrenovi Wilsonovi, ktorý zastrelil mladého černošského neozbrojeného chlapca v meste Fergusson. Incident vyvolal bezprecedentné rasové nepokoje na protest proti policajnému násiliu voči Afroameričanom.

Obrazom: Nepokoje vo Fergusone
Zbraň
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať