Babiša chceli zabiť, v obálke dostal smrteľnú dávku jedu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Babiš
Foto: Foto: SITA/Ján Slovák

PRAHA 24. novembra (WEBNOVINY) – Hovorca Štátneho ústavu jadrovej, chemickej a biologickej ochrany Radek Pokorník v pondelok potvrdil, že v obálke, ktorú dostal minister financií Andrej Babiš, bola smrteľná dávka jedu.

Zásielky doručené na Hrad a do televízie Prima toxické neboli, uviedol v pondelok spravodajský server iDNES.cz. Už aj v utorok prišla na ministerstvo vnútra obálka s kyanidom. Nie je jasné, či išlo o rovnakú látku. Vzhľadom na vyšetrovanie prípadu nemôže ústav podať ďalšie informácie.

„Prípadom sa stále intenzívne zaoberáme,“ povedala hovorkyňa policajného prezídia Jana Macalíková. Babiš v pondelok povedal, že obálka dorazila priamo k nemu domov a bola zaslaná zo Slovinska. „Neviem o tom, že obsahovala smrteľnú dávku jedu,“ povedal Babiš. Vysvetľuje si to tým, že aktivity ministerstva vadia mnohým ľuďom, ktorí nepodnikajú poctivo.

Sériu podozrivých zásielok odštartovala v utorok obálka, ktorá prišla ministrovi vnútra Milanovi Chovancovi. Tá obsahovala dve ampulky kyanidu v životne nebezpečnom množstve. Zásielka bola odoslaná zo severu Európy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Babiš