Video: Policajti v USA zastrelili chlapca († 12) po príchode

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Strelba
Video zachytáva incident, pri ktorom americký policajt zastrelil len 12-ročného černošského chlapca. Foto: You Tube, Screen

CLEVELAND 27. novembra (WEBNOVINY) – Niekoľko dní po tom, ako policajt v americkom meste Cleveland zastrelil len 12-ročného černošského chlapca Tamira Ricea, zverejnili na videoportáli YouTube šokujúce video, ktoré zachytáva celú tragédiu.

Incident sa stal v sobotu 22. novembra. Video ukazuje, ako sa chlapec prechádza po ulici a mieri s pištoľou okolo seba. Po telefonáte náhodného okoloidúceho prichádza na miesto policajné auto, pričom jeden z mužov zákona vystupuje a na chlapca páli dve smrteľné rany.

Policajti najprv tvrdili, že chlapca vyzvali aspoň trikrát, aby sa vzdal. Video z bezpečnostnej kamery však ukazuje, že začali strieľať ihneď po príchode.

Video: Zverejnili video, na ktorom policajt zastrelil chlapca

https://www.youtube.com/watch?v=MNYA7A0XuoI

.

Jedna z guliek zasiahla chlapca do tela a na následky zranení zomrel v miestnej nemocnici. Zastrelený chlapec bol pritom podľa predbežných záverov vyšetrovateľov „vyzbrojený“ iba replikou zbrane. Išlo o takzvanú airsoftovú pištoľ, informoval uplynulý týždeň spravodajský portál americkej stanice CNN.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia