Na sankčný zoznam pribudlo trinásť ukrajinských separatistov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Prímerie je neustále porušované, ľudia umierajú
Alexander Zacharčenko, vodca proruských rebelov v Donecku stojaci v strede, hodnotí škody spôsobené na škole počas ostreľovania. Povstalecké sily na východe Ukrajiny pokračujú v ofenzíve s cieľom získať letisko v Donecku. Prímerie vyhlásené 5. septembra je opakovane porušované. Pri zásahu školského ihriska mínometnými strelami prišli o život ďalší ľudia. Konflikt na východe Ukrajiny si od apríla tohto roku vyžiadal už najmenej 3500 mŕtvych na oboch stranách. Foto: SITA/AP

BRUSEL 27. novembra (WEBNOVINY) – Európska únia sa vo štvrtok rozhodla zaviesť sankcie proti ďalším 13 ukrajinským separatistom a piatim organizáciám. Vyslanci členských krajín pri EÚ im zmrazili účty a zakázali vstup na územie únie za ich „účasť na aktivitách ohrozujúcich územnú celistvosť Ukrajiny“.

Mená sankcionovaných osôb zatiaľ nezverejnili, no už v sobotu by sa mali objaviť v oficiálnom vestníku EÚ. Organizácie, na ktoré sa taktiež vzťahujú sankcie, sú politické skupiny a nie obchodné spoločnosti. Celkovo sa na sankčnom zozname únie v súvislosti s krízou na Ukrajine nachádza už 119 osôb a 23 organizácií.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

EÚ tiež zvažuje zaviesť rozšírený zákaz investícií na polostrove Krym, ktorým chce zdôrazniť svoj odmietavý postoj k marcovej anexii polostrova Ruskom. Nemenovaný diplomat povedal, že únia zatiaľ neplánuje ďalšie rozšírenie sankcií proti Rusku za jeho konanie na východe Ukrajiny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať