Výbuch zničil stanicu v Nigérii a zabil desiatky ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Nigérii sa zrútila cirkevná budova
V cirkevnej budove slúžiacej ako ubytovňa sa mohlo nachádzať až 300 návštevníkov z Juhoafrickej republiky. K zrúteniu došlo po tom, ako budovu s pôvodne dvoma poschodiami nadstavili o ďalšie tri. Foto: SITA/AP

YOLA 27. novembra (WEBNOVINY) – Zatiaľ neznámi páchatelia vo štvrtok odpálili bombu na jednej z autobusových staníc v severovýchodnej časti Nigérie, pričom podľa svedkov a zdrojov z bezpečnostných síl zahynulo 40 ľudí vrátane piatich vojakov.

Udalosť sa odohrala na križovatke ciest ležiacej približne 30 kilometrov západne od mesta Mubi blízko hranice s Kamerunom. Toho sa v októbri zmocnili povstalci z nábožensko-extrémistickej skupiny Boko Haram, ktorá chce na severovýchode Nigérie založiť kalifát a spáchala už mnoho podobných činov.

Momentálne je Mubi opäť v rukách vládnych síl. K štvrtkovému výbuchu na križovatke Marabi-Mubi sa zatiaľ nikto neprihlásil. V utorok bolo dejiskom bombového útoku aj mesto Madriguri v rovnakej časti krajiny, kde dvojica samovražedných útočníčok podľa miestnych zdravotníkov zabila najmenej 44 ľudí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia