Trosky boeingu nakladajú do kamiónov, vezmú ich do Holandska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Na Ukrajine sa v oblasti bojov zrútil malajzijský boeing
Vo štvrtok 17. júla 2014 sa na ukrajinsko-ruských hraniciach zrútilo civilné lietadlo Boeing 777 s 298 ľuďmi na palube. Stroj bol zostrelený raketou, pričom hlavné podozrenie zatiaľ padá na proruských povstalcov. Nehodu nikto neprežil. Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines smerovalo z Amsterdamu do Kuala Lumpur.

AMSTERDAM 1. decembra (WEBNOVINY) – Trosky malajzijského boeingu, ktorý sa v júli zrútil na nepokojnom východe Ukrajiny, prekladajú do kamiónov a dopravia ich do Holandska na preskúmanie. Holandský bezpečnostný úrad, ktorý vedie medzinárodné vyšetrovanie tragédie, vo svojom pondelňajšom vyhlásení uviedol, že zvyšky stroja budú skúmať na leteckej základni medzi mestami Gilze a Rijen v južnej časti krajiny.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Informoval o tom týždeň po zverejnení správ o presune trosiek z oblasti dopadu do ukrajinského mesta Charkov. Časti lietadla sa podarilo zozbierať až v posledných týždňoch, keďže pracovníkov doteraz ohrozovali boje medzi separatistickými a vládnymi silami v okolí. Medzi troskami našli aj ďalšie telesné pozostatky obetí zrútenia, ktoré letecky dopravili do Holandska minulý piatok.

Obrazom: Tragédia zrúteného boeingu

Malajzijský Boeing 777

smerujúci z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa zrútil 17. júla v nepokojnej časti Ukrajiny, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Medzinárodné vyšetrovanie vedie Holandsko, ktoré pri udalosti stratilo 195 občanov.

Podľa predbežných zistení boeing poškodilo veľké množstvo predmetov letiacich vysokou rýchlosťou, pričom vyšetrovatelia nevylučujú ani zostrelenie zo vzduchu. Západní predstavitelia z tragédie obviňujú východoukrajinských separatistov používajúcich údajne výzbroj z Ruska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Boeing