Taliban zabil v Afganistane dvanásť členov odmínovacej čaty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

LAŠKAR GAH 13. decembra (WEBNOVINY) – Militantné hnutie Taliban v sobotu zabilo 12 členov odmínovacej čaty neďaleko bývalej britskej základne Camp Bastion v afganskej južnej provincii Helmand. Miestna polícia ďalej uviedla, že afganské bezpečnostné sily následne spustili voči Talibancom protiútok.

Zabili pritom štyroch militantov a ďalších troch zajali. V rovnakom čase medzinárodná misia NATO v Afganistane (ISAF) informovala, že Taliban zabil dvoch zahraničných vojakov. Incident sa stal v piatok v noci na americkej leteckej základni Bagram severne od hlavného mesta Kábul.

Stalo sa tak len menej ako tri týždne predtým, ako spojenci definitívne prestanú vykonávať bojové operácie v krajine, keďže Severoatlantická aliancia a Spojené štáty budú v Afganistane od 1. januára 2015 vykonávať už len tréningy miestnych vojakov a policajtov. Národnosť mŕtvych vojakov zatiaľ nezverejnili.

Taliban uskutočnil v sobotu viacero oddelených útokov na členov miestnych bezpečnostných zložiek ako aj zahraničných vojakov. Ich celková bilancia je najmenej 20 mŕtvych, informuje spravodajský portál stanice BBC.

Terčom zatiaľ posledného útoku boli vojaci cestujúci v autobuse v hlavnom meste Kábul, na ktorých zaútočili ozbrojenci a zabili siedmich z nich. Na inom mieste zase extrémisti zavraždili miestneho pracovníka súdu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať