Boko Haram opäť zabíjal, uniesli viac ako sto žien a detí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: SITA/AP

MAIDUGURI 18. decembra (WEBNOVINY) – Militanti pravdepodobne patriaci k extrémistickej skupine Boko Haram zaútočili na obyvateľov odľahlej dediny Gumsuri na severovýchode Nigérie, informovali vo štvrtok miestne bezpečnostné zložky.

Zabili pritom 35 ľudí a uniesli viac ako sto žien a detí. Útok sa stal ešte v nedeľu. „Zhromaždili ľudí, zastrelili viac ako 30 z nich a na svojich vozidlách odišli s viac ako stovkou žien detí,“ cituje tlačová agentúra Reuters jedného z Nigérijčanov, ktorý mal v dedine rodinných príslušníkov.

Militanti údajne podpálili aj miestnu ošetrovňu a niekoľko domov a obchodov. Boko Haram ani iná militantná skupina sa zatiaľ k útoku neprihlásili.

Boko Haram obsadili v uplynulých mesiacoch početné mestá a obce na severovýchode Nigérie. Úrady bojujú proti skupine, odkedy v roku 2009 začala svoje povstanie.

Podľa ľudskoprávnej skupiny Human Rights Watch si útoky islamistov v krajine v tomto roku vyžiadali už viac než 2000 civilných obetí. Ich cieľom je založiť na obsadených územiach islamský „kalifát“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať