V západnej Afrike podľahlo smrtiacej ebole už vyše 7000 ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ebola naháňa strach, počet obetí sa zvyšuje
Ebola je jedným z najobávanejších vírusových ochorení na svete. Najviac zasiahnutými krajinami sú Sierra Leone, Libéria a Guinea. Epidémia si vyžiadala tisícky obetí, pričom viac než polovicu z nich práve v Libérii. Foto: SITA/ AP

ŽENEVA 22. decembra (WEBNOVINY) – Počet úmrtí na ebolu v západnej Afrike stúpol na 7373 a celkový počet nakazených už presiahol 19 000. Ako v sobotu informovala Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), od 17. decembra pribudlo v Guiney, Libérii a Sierra Leone 500 nových úmrtí.

Najviac postihnutá je v súčasnosti Sierra Leone, kde sa ebolou nakazilo 8759 ľudí, 2477 chorobe podľahlo. V počte úmrtí je však na prvom mieste Libéria, kde ebola zabila 3346 osôb.

Hemoragickou horúčkou sa tam nakazilo 7819 ľudí. Vláda v Sierra Leone odštartovala veľkú operáciu na potlačenie nákazy, pričom obmedzila cestovanie po celej krajine ako aj verejné zhromaždenia.

Terajšia epidémia eboly je najsmrtiacejšou v dejinách. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varuje, že skutočná bilancia je pravdepodobne ešte horšia, keďže mnohí pacienti nemôžu alebo nechcú navštíviť lekára.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať