Muž zastrelil dvoch policajtov v New Yorku, bola to pomsta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Muž zastrelil dvoch policajtov v New Yorku, bola to pomsta
Dvoch policajtov zastrelil v sobotu večer v New Yorku mladý útočník, ktorý následne spáchal samovraždu. Muž identifikovaný ako 28-ročný Ismaaiyl Brinsley pristúpil k ich hliadkového vozu vo štvrti Brooklyn a spustil paľbu. Po čine ušiel do neďalekej stanice metra, kde spáchal samovraždu. Ide o prvé zastrelenie policajtov v službe od roku 2011. Motívom činu by mohla byť pomsta za nedávne zabitie neozbrojeného černocha policajtom. Foto: SITA/AP

NEW YORK 21. decembra (WEBNOVINY) – Dvoch policajtov zastrelil v sobotu večer v New Yorku mladý útočník, ktorý následne spáchal samovraždu. Muž identifikovaný ako 28-ročný Ismaaiyl Brinsley pristúpil k ich hliadkového vozu vo štvrti Brooklyn a spustil paľbu. Po čine ušiel do neďalekej stanice metra, kde spáchal samovraždu. Ide o prvé zastrelenie policajtov v službe od roku 2011.

Motívom činu by mohla byť pomsta za nedávne zabitie neozbrojeného černocha policajtom. Podľa prvého vyšetrovania išlo o cielený útok, teroristický čin však polícia predbežne vylúčila.

Obrazom: Streľba v New Yorku

Brinsley, ktorý je tmavej pleti, už bol v minulosti trestaný. Pred zabitím policajtov postrelil svoju priateľku a na sociálnej sieti tesne pred činom nadával na policajtov. „Stále nepoznáme všetky podrobnosti, no je jasné, že policajtov zabil v štýle popravy,“ informoval policajný komisár William Bratton. Zabitie policajtov už odsúdil americký prezident Barack Obama.

https://www.youtube.com/watch?v=y66yt5uuRzg

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barack Obama