Obrazom: Demonštrácia proti moslimom prilákala tisíce Nemcov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Drážďany boli dejiskom ďalšej protimoslimskej demonštrácie
Demonštráciu opäť organizovala skupina používajúca označenie Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu, tentoraz v podobe spievania vianočných kolied pred budovou opery. Podľa odhadu polície sa jej zúčastnilo približne 17 500 ľudí. Foto: SITA/AP

DRÁŽĎANY 22. decembra (WEBNOVINY) – Východonemecké Drážďany boli v pondelok dejiskom ďalšej protimoslimskej demonštrácie, na ktorej sa podľa odhadu polície zúčastnilo približne 17 500 ľudí.

Zhromaždenie opäť organizovala skupina používajúca označenie Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (PEGIDA), tentoraz v podobe spievania vianočných kolied pred budovou opery. Uvedená účasť je najvyššia od októbra, keď sa pravidelné protesty začali.

Obrazom: Drážďany boli dejiskom ďalšej protimoslimskej demonštrácie

Súbežná protidemonštrácia, ktorá sa konala takisto v Drážďanoch, prilákala odhadom asi 4500 ľudí. Okolo 12 000 odporcov PEGIDA sa v pondelok zhromaždilo v Mníchove.

Samotná skupina trvá na tom, že protestuje len proti moslimskému extrémizmu a nie je namierená proti prisťahovalcom alebo islamu ako takému. Demonštrácie však priťahujú krajne pravicové skupiny, čo vyvoláva obavy z nárastu proticudzineckých nálad.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať