Malajzijský Boeing zostrelila Ukrajina, tvrdia ruské dôkazy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na Ukrajine sa v oblasti bojov zrútil malajzijský boeing
Na palube lietadla spoločnosti Malaysia Airlines sa údajne nachádzalo 295 ľudí a nikto z nich tragédiu neprežil. Zo zostrelenia sa navzájom obviňujú proruskí separatisti a ukrajinské sily. Foto: SITA/AP

MOSKVA 25. decembra (WEBNOVINY) – Ruský denník Komsomolskaja Gazeta má údajne dôkaz, že malajzijské lietadlo zostrelila v júli nad východnou Ukrajinou ukrajinská armáda.

Denník našiel svedka, ktorý môže potvrdiť, že lietadlo zostrelila stíhačka Suchoj-25 strelou typu vzduch-vzduch. Svedok, ktorého meno Komsomolskaja Gazeta nezverejnila, bol podľa vlastných slov v čase nehody na letisku Aviatorskoje pri juhovýchodnom meste Dnepropetrovsk.

Obrazom: Na Ukrajine zostrelili malajzijské lietadlo

Muž tvrdí, že v čase zostrelenia malajzijského stroja vyštartovali tri stíhačky, no jedna z nich sa vrátila bez jednej z rakiet.

Viac o páde Boeingu 777 na Ukrajine sa dočítate

—–> TU.

Boeing 777-200 letiaci z Amsterdamu do Kuala Lumpur sa zrútil 17. júla, pričom o život prišlo všetkých 298 ľudí na palube. Holandskí vyšetrovatelia majú dôkazy, že lietadlo bolo zostrelené, zo zostrelenia sa však navzájom obviňujú obe strany ukrajinského konfliktu.

Obrazom: Experti prehľadávali trosky boeingu

Ruská agentúra TASS v utorok priniesla informácie, podľa ktorých má dôkaz o účasti ukrajinskej strany na zostrelení lietadla aj ruská tajná služba. Jej zdroj agentúre povedal, že zostrelenie lietadla bolo výsledkom spoločnej operácie ukrajinskej tajnej služby a Rady pre národnú bezpečnosť a obranu. Nie je však podľa neho isté, či išlo o zámer alebo tragickú chybu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Malaysia Airlines