Malajzijské lietadlo AirAsia zmizlo so 162 ľuďmi na palube

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Malajzijské lietadlo AirAsia
Piloti pred stratou kontaktu s dispečermi nevyslali žiadny núdzový signál. Foto: SITA/AP

JAKARTA 28. decembra (WEBNOVINY) – Indonézske úrady v nedeľu stratili kontakt s lietadlom malajzijskej spoločnosti AirAsia, na ktorého palube bolo 162 ľudí. Až do odvolania prerušili pátranie po lietadle, s ktorým stratili kontakt na trase medzi indonézskym mestom Surabaya a Singapurom.

Dôvodom prerušenia operácie je príchod noci a tiež nepriaznivé počasie. Po stroji okrem Indonézanov pátrali aj Singapurčania a pomoc ponúkli aj Spojené štáty, Malajzia, Veľká Británia, Južná Kórea, Austrália a India.

Obrazom: Airbus zmizol nad Jávskym morom, smeroval do Singapuru

Na palube lietadla typu Airbus 320-200 bolo 155 občanov Indonézie, traja Juhokórejčania a jeden Singapurčan, Malajzijčan a Brit. Stroj riadil pilot pochádzajúci z Francúzska. Ten krátko predtým, ako s ním dispečeri stratili kontakt, pre nepriaznivé počasie požiadal o zmenu kurzu. V tom čase sa airbus nachádzal približne v polovici cesty medzi Surabayou a Singapurom.

Indonézia informovala, že piloti pred stratou kontaktu s dispečermi nevyslali žiadny núdzový signál. Na letisku v Surabayi sú rodinní príslušníci pasažierov, ktorí čakajú na správy o svojich blízkych.

Search for #AirAsia flight #QZ8501 being deployed by Indonesia and Singapore. The latest https://t.co/cwxt1VWw7a pic.twitter.com/7QufAAIyeS— Wall Street Journal (@WSJ) 28. Prosinec 2014

Malajzijské lietadlo AirAsia zmizlo nad Jávskym morom
Foto: SITA/AP

Viac o páde Boeingu 777 na Ukrajine sa dočítate

—–> TU.

Spoločnosť AirAsia má sídlo v Malajzii. Malajzijské aerolínie Malaysia Airlines pritom tento rok zaznamenali už dve veľké letecké nešťastia. V marci zmizlo ich lietadlo na linke z Kuala Lumpuru do Pekingu s 239 ľuďmi na palube a v júli ich ďalší stroj s 298 pasažiermi a členmi posádky, ktorý zostrelili nad Ukrajinou. AirAsia doposiaľ nestratila ani jediné lietadlo.

Obrazom: Na Ukrajine zostrelili malajzijské lietadlo

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie AirAsia