Palestínčan dostal tri doživotia, stál za vraždou tínedžerov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sudy kladivko sudcovia justicia sudnictvo
Foto: ilustračné, Thinkstock

JERUZALEM 6. januára (WEBNOVINY) – Izraelský vojenský súd udelil tri doživotia strojcovi únosov a vrážd troch izraelských tínedžerov, ktorých našli minulý rok mŕtvych na Západnom brehu.

Husám Kavásmí, člen Hamásu, tiež musí zaplatiť 53 000 eur ako kompenzáciu rodine každej z obetí. Dvoch ďalších podozrivých izraelské sily zastrelili v septembri v Hebrone.

Polícia zatkla Kavásmího z mesta Hebron ešte 11. júla v súvislosti s vraždou Naftaliho Fraenkela, Gilada Šaera a Ejala Jifracha. Židovskí mladíci zmizli na ceste zo školy 12. júna a ich mŕtve telá objavili o dva týždne neskôr. Ich smrť vyústila do ozbrojeného konfliktu medzi Izraelom a hnutím Hamás v Pásme Gazy.

O zadržaní Kavásmího sa verejnosť prvýkrát dozvedela v auguste zo súdneho dokumentu. Palestínčan sa podľa neho priznal, že únos mladíkov naplánoval a financoval. Priznal tiež, že telá chlapcov pomohol pochovať na pozemku, ktorý pár mesiacov predtým kúpil.

Únos a vraždu majú podľa neho na svedomí ďalší dvaja podozriví – Marván Kavásmí a Amár Abú Ajšá, ktorí sa hlásili k hnutiu Hamás. Zabili ich na Západnom brehu izraelské sily, keď sa bránili zatknutiu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať