Uniklo video zo zásahu v Paríži, teroristu rozstrieľali

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Muž, ktorý zabil policajtku, prepadol obchod v Paríži
Útočník, ktorý zabil policajtku, zadržiava v obchode s lahôdkami asi päť rukojemníkov vrátane matky s dieťaťom. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 10. januára (WEBNOVINY) – Médiám vo Francúzsku sa podarilo získať video zo zásahu policajtov v obchode s kóšer potravinami na východe Paríža. V piatok popoludní ich prepadol 32-ročný Amedy Coulibaly, ktorý deň predtým na juhu Paríža zastrelil policajtku. V potravinách zadržiaval 15 rukojemníkov, štyri ľudia prišli o život a rovnaký počet sa zranil.

Všetky články o teroristických útokoch v Paríži nájdete

—–> TU

Útočník po obsadení obchodu volal do televízie BFM TV a povedal, že je tam preto, lebo francúzska vláda zaútočila na Islamský štát. Priznal, že patrí k Islamskému štátu a akciu koordinoval s bratmi Saidom a Chérifom Kouachiovcami, ktorí v stredu v redakcii satirického týždenníka Charlie Hebdo zavraždili 12 ľudí a v tom čase boli zabarikádovaní v tlačiarni v mestečku Dammartin-en-Goële, kde ich obkľúčili stovky policajtov.

Obrazom: Teroristu z kóšer obchodu zabili

Pred Coulibalym sa stihli vo veľkej chladničke v zadnej časti obchodu rýchlo ukryť otec s trojročným synom a ďalší dvaja ľudia. Strávili tam päť hodín, kým polícia nezakročila. Tej pomohla pri plánovaní akcie aj Coulibalyho nedôslednosť, pretože po telefonáte do televízie zabudol zložiť slúchadlo a polícia mohla počuť, čo sa v obchode deje.

Rozhodujúci útok sa začal krátko po 17:00, v rovnakom čase polícia odštartovala zásah aj na bratov Kouachiovcov. V obchode sa ozval výbuch a bolo počuť streľbu. Policajti Coulibalyho zastrelili, keď vybiehal proti nim. Pri simultánnom útoku v Dammartin-en-Goële zomreli aj bratia Kouachiovci.

Video: Video zo zásahu polície v obchode s kóšer potravinami

– upozornenie: video nie je vhodné pre maloletých a slabšie povahy

https://www.youtube.com/watch?v=siL3tNt9WzE

Polícia však naďalej pátra po Coulibalyho partnerke, 26-ročnej Hayat Boumeddieneovej, ktorá sa mala na útokoch takisto podieľať. Agentúra Reuters, ale v sobotu večer uviedla, že žena nebola v dobe rukojemníckych drám v Paríži. Má byť údajne v Turecku.

Hayat Boumeddieneová
Foto: SITA/AP
Obrazom: Polícia zabila bratov Kouachiovcov
Video: Útok na bratov Kouachiovcov
Obrazom: Streľba v redakcii týždenníka Charlie Hebdo

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Charlie HebdoWBN