Trojmiliónový náklad Charlie Hebdo sa vypredal za pár minút

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Charlie Hebdo
Zatiaľ čo doteraz Charlie Hebdo vychádzal v náklade asi 60-tisíc výtlačkov, tentoraz vytlačili až tri milióny kusov. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 14. januára (WEBNOVINY) – Nové stredajšie číslo francúzskeho satirického magazínu Charlie Hebdo, prvé od krvavého útoku na jeho redakciu, sa vypredalo už v priebehu niekoľkých minút.

Obrazom: Nové číslo Charlie Hebdo sa okamžite vypredalo

Zatiaľ čo doteraz časopis vychádzal v náklade asi 60-tisíc výtlačkov, tentoraz vytlačili až tri milióny kusov. Vydavateľ sa teraz rozhodol, že do distribúcie sa dostanú ďalšie výtlačky, keďže k množstvu záujemcom sa časopis nedostal.

Všetky články o teroristických útokoch v Paríži nájdete

—–> TU

Na obálke nového čísla je zobrazená karikatúra Mohameda, ktorý drží tabuľku s nápisom Je suis Charlie (Ja som Charlie). Pod tým je nápis „Všetko je odpustené“. Vnútri samotného čísla je ďalšia karikatúra, na ktorej džihádisti hovoria: „Nemali sme sa dotýkať ľudí z Charlie… Teraz budú vyzerať ako mučeníci, a keď sa dostanú do neba, títo bastardi nám ukradnú naše panny“.

Obrazom: Útok na redakciu Charlie Hebdo

Streľba v Charlie Hebdo a ďalšie teroristické činy v Paríži si minulý týždeň vyžiadali dokopy 17 mŕtvych a predstavujú najhoršie útoky na francúzskej pôde za posledné desaťročia. Podľa niektorých zo svedkov ozbrojenci v redakcii vykrikovali, že prišli „pomstiť proroka“.

Konzervatívni moslimovia totiž považujú akékoľvek zobrazovanie Mohameda za rúhanie. Trojicu páchateľov minulotýždňových útokov usmrtila polícia, ktorá však v pondelok vyhlásila, že nažive môže byť ďalších šesť členov danej teroristickej bunky.

Karikatúra Mohameda
Foto: Twitter/@libe

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Charlie Hebdo