Vraha z Charlie Hebdo pochovali do neoznačeného hrobu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Charlie Hebdo
Polícia zverejnila fotografiu bratov Saida (vľavo) a Chérifa Kouachiovci, ktorí vraždili v redakcii týždenníka Charlie Hebdo. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 18. januára (WEBNOVINY) – Jedného z bratov, ktorí zaútočili na parížsku redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo, pochovali v neoznačenom hrobe. Informujú o tom francúzske médiá.

Všetky články o teroristických útokoch v Paríži nájdete

—–> TU

Saida Kouachiho pochovali tajne v piatok v neskorých hodinách vo východnom meste Remeš, kde pred útokom žil. Starosta Remeša nesúhlasil s pohrebom, pretože sa obával, že hrob sa stane svätyňou islamistov, pod tlakom zákonov však musel ustúpiť.

Obrazom: Útok na redakciu Charlie Hebdo

Said a jeho mladší brat Chérif Kouachi zabili v redakcii týždenníka 12 ľudí, než ich polícia o dva dni neskôr 9. januára zastrelila v mestečku Dammartin-en-Goele. Chérifa by mali pochovať v jeho meste Gennevilliers pri Paríži.

Obrazom: Vrahov z Charlie Hebdo obkľúčila polícia, držali rukojemníka

Pohreb ich komplica Amedyho Coulibalyho, ktorý počas paralelnej rukojemníckej drámy v kóšer supermarkete na východe Paríža zabil štyroch ľudí, zatiaľ avizovaný nebol. Coulibaly je tiež podozrivý zo zabitia policajtky deň predtým.

Charlie Hebdo
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať