Kyjev nastavil kurz vojenského konfliktu, vyhlásil Lavrov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

MOSKVA 25. januára (WEBNOVINY) – Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov v nedeľu povedal šéfke európskej diplomacie Federice Mogheriniovej a americkému ministrovi zahraničia Johnovi Kerrymu, že Rusko je pripravené podniknúť akékoľvek kroky na nájdenie mierového riešenia ukrajinského konfliktu. Lavrov hovoril separátne telefonicky s oboma politikmi.

„Lavrov vyzdvihol pripravenosť Ruska urobiť všetko pre to, aby obe strany podnietilo k nájdeniu mierového riešenia,“ píše sa vo vyhlásení ruského ministerstva zahraničia. Lavrov je podľa neho presvedčený, že úspech sa dá dosiahnuť jedine prostredníctvom priamych rokovaní medzi Kyjevom a predstaviteľmi Doneckej a Luhanskej oblasti, čomu sa ukrajinská vláda vyhýba. Týmto odmietavým postojom podľa ruského ministra Kyjev nastavil kurz vojenského konfliktu na juhovýchode krajiny.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Kerry podľa vyhlásenia navrhol rozšíriť skupinu krajín, ktoré sa podieľajú na mierových rokovaniach. V súčasnosti ide o štvorčlennú skupinu krajín pozostávajúcu z Ukrajiny, Ruska, Nemecka a Francúzska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Sergej Lavrov