Snehová víchrica ochromila život v USA, rušia lety

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na Spojené štáty sa valí historická snehová búrka, zrušili tisícky let
V New Yorku od pondelňajšieho večera nepremáva metro ani autobusy. Prerušenie premávky ohlásili aj železniční dopravcovia, zatiaľ čo aerolínie hlásia zrušenie viac ako 7700 letov. Foto: SITA/AP

NEW YORK 27. januára (WEBNOVINY) – Mestá v severovýchodnej časti USA vrátane Bostonu, New Yorku a Philadelphie zápasia so snehovou víchricou, ktorá by mohla miestami zanechať až 90-centimetrovú pokrývku a spôsobiť rozsiahle pobrežné záplavy.

Obrazom: Na Spojené štáty sa valí historická snehová búrka

Život v husto obývanej oblasti s vyše 35 miliónmi obyvateľov sa takmer úplne zastavil, pričom guvernéri štátov Massachusetts, Connecticut a Rhode Island prijali opatrenia na obmedzenie pohybu ľudí v prípadoch, keď to nie je nevyhnutné. Zákaz jazdiť autom platí aj meste New York a ostrove Long Island, kde porušovateľom hrozí pokuta 300 dolárov (267 eur).

V New Yorku pritom od pondelňajšieho večera nepremáva metro ani autobusy. Prerušenie premávky ohlásili aj železniční dopravcovia, zatiaľ čo aerolínie hlásia zrušenie viac ako 7700 letov. Návrat situácie do normálu sa neočakáva skôr ako v stredu večer. Takzvaný nor’easter si tiež vyžiadal zatvorenie škôl a úradov, newyorská burza však plánuje zostať v prevádzke.

https://www.youtube.com/watch?v=62rWmSuazo4

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať